Blog

Wéber Anikó

Wéber Anikó

Két nagy szerelmem: az írás és a tanítás.

Középiskolás voltam, amikor egy drámacsoport és egy KALÁSZ csoport vezetése során megismerhettem, milyen tanítani. Részese lenni egy izgalmas folyamatnak, melyben – ugyan enyém az előzetes felkészülés, tervezés, támogatás és a látszólagos irányítás – mégis közösen hozunk létre valamit, együtt profitálunk, épülünk. Az élmények hatására jelentkeztem tanár szakra, és 2013 januárjában végeztem az ELTE magyartanár és filozófiatanár mesterszakán. Jelenleg a zuglói Móra Ferenc Általános Iskolában dolgozom, ahol fejlesztő órákat tartok magyarból, és egy 5. osztályos csoport délutáni foglalkozásait és tanulószobáját vezetem.

Írni és olvasni azóta szeretek, hogy iskolába kerültem. Előtte csak úgy tettem, mintha olvasnék és írnék, és fejből találtam ki történeteket. Onnantól már le is írtam az ötleteimet, megalkotva legelső, hibáktól hemzsegő művemet, A fogyókúrázó liba címmel. El is határoztam, hogy írónő leszek. Később a cél módosult költővé és újságíróvá. Középiskolás koromban több országos versíró pályázatot nyertem, kétszer bejutottam verseimmel a Sárvári diákírók, diákköltők táborába, majd folyóiratokban publikáltam. Az irodalom és az írás szeretete vezetett a tanárszak alapozójaként az ELTE magyar és esztétika alapképzésére is. Jelenleg a Kortárs Online portálra és a Spiritusz Gyermek- és Ifjúsági Színházi portálra írok kritikákat, riportokat, interjúkat, valamint a Babafalva kismamaportál és a Mi Nők női karrier magazin önkéntes újságírója vagyok.

A „Legjobb Vagyok” munkájában – úgy érzem – benne vannak azok az értékek, amiket a tanításban is fontosnak tartok (támogatás, fejlődés, közösségi élmény). Írásaimmal szeretném támogatni a törekvéseiket, miközben én is egyre több tapasztalatra, új ismeretre tehetek szert. Minden írás egy új lehetőség. Nekem is, és annak is, akiről/ amiről írok. Igyekszem ezekből a lehetőségekből a legtöbbet kihozni.

 

 

 

Anikó 2013 óta oszlopos tagja a „Legjobb vagyok” Tehetségmentoráló Nonprofit Kft. csapatának, újságíróként számos írást ír rólunk, nekünk.

{source}
<script>
(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(‘create’, ‘UA-32817247-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

</script>
{/source}

info_1qn28ptq
Wéber Anikó Két nagy szerelmem: az írás és a tanítás. Középiskolás voltam, amikor egy drámacsoport és egy KALÁSZ csoport vezetése során megismerhettem, milyen tanítani. ...
0 Comment

Leave a Comment