Blog

Veres Regenbach Zsófia Alexandra

 

Regenbach Zsófia

Az embernek ahhoz, hogy boldog legyen, két dolgot kell tennie: először hinnie kell, hogy van az életnek értelme, másodszor meg kell találnia, mi az, amikor magad alatt, vagy akkor is a cél lebegjen előtted.

Biztosan benned is, mint ahogy bennem is felmerült már a kérdés többször hogy miben is vagyok a legjobb? Vannak, akik a zenében, mások a művészetekben vagy a főzésben, autóvezetésben… de mindenki jó és tehetséges valamiben, csak ezt az emberek nagy többsége sokszor nem is tudatosítja saját magában még a sikerélmények kapcsán sem. Én úgy érzem, hogy 2011 nyarán ráléptem a tudatosítás útjára, azzal, hogy jelentkeztem az “Élj a tehetségeddel” mentorprogramba. Úgy gondoltam, rengeteg mindent tanultam már az iskolapadban, tapasztaltam az életben az elmúlt 25 év alatt, mégis nagyon sok mindent nem tudok még magamról és az engem körülvevő világról.

Már korábban is foglalkoztattak a pozitív pszichológiával kapcsolatos témák, mint például a gondolatok teremtő ereje, a vonzás törvénye, az önismereti kérdések, és hogy ebben a rohanó világban hogyan éljek harmóniában magammal és a világgal. 2011.nyara óta elvégeztem a mentorprogram két félévét, mert úgy éreztem, ideje hallgatnom a belső megérzéseimre, hogy jobban megismerjem önmagam s egy értékes közösség tagjaként megtaláljam az élet értelmét. Úgy érzem, a nagyszerű csoportvezetők, coachok és csoporttársaknak köszönhetően jó úton haladok, és az elmúlt két félévben rengeteget tanultam barátságról, érzelmekről, felelősségről. 2012. tavaszán részt vehettem 9 társammal közösen a Nemzetközi Mesterműhely Táborban is, ahol külföldi fiatalokkal közösen 10 napon keresztül a fiatalok munkaerő-piaci integrációjával kapcsolatos kérdéseket jártuk körül.

Már gyermekkorom óta fontosnak tartottam, hogy segítsünk másokon, már középiskolás korom óta gyakran vállaltam önkéntes munkát, az egyetem elvégzése óta pedig az Országos Szövetség a Daganatos és Leukémiás Gyermekekért Egyesületnél dolgozom, mint irodavezető, a Kincsünk a Gyermek magazin főszerkesztője, illetve a Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesület Vitalistábjanak tagja vagyok, valamint a Mozdulj! Közhasznú Egyesületben és a  Paradicsom Klubban is rendszeresen vállalok önkéntes munkát.  

A mentorprogram két félévének elvégzése óta pedig a PR marketing területen erősítem a “Legjobb vagyok” csapatát. Miért pont a PR? 

A Budapesti Gazdasági Főiskola kommunikáció és médiatudomány szakán PR és szóvivő szakirányon végeztem és szakdolgozatomat Bizalom – bizalmatlanság a nonprofit szektorban témában készítettem el, melyet a Magyar PR Szövetség ‘Az év PR szakdolgozata 2010’ elismeréssel jutalmazott.

Az elmúlt két évben előadóként részt vettem a Magyar PR Szövetség és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem közös szervezésében megrendezésre kerülő PR Nyári Egyetemen. A PR és szóvivői diplomám mellett egy magyar nyelv és irodalom szakos bölcsész és tanári diplomával rendelkezem, melyet a Károli Gáspár Református Tudományegyetemen szereztem 2009-ben.

Önkéntes munkáim mellett pedig a maradék szabadidőmben pedig a www.ismertseg.hu portál civil szervezeti rovatát vezetem, gyermekrendezvényeket szervezek, szeretek olvasni, kirándulni, énekelni, sportolni, verset írni, családi -, baráti körben beszélgetni, nagyokat nevetni vagy éppen társasjátékozni.

 

 

 

Zsófia 2012-ben csatlakozott a „Legjobb vagyok” csapatához, ahol marketing feladatokat lát el, valamint besegít a rendezvényszervezésben, és co trénerként a ZSKF-en megvalósított pályázati projektek keretében megvalósuló tanfolyamokban is részt vett, amelyek fiatalok tehetségének fejlesztését tűzték ki célul.

{source}
<script>
(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(‘create’, ‘UA-32817247-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

</script>
{/source}

info_1qn28ptq
  Regenbach Zsófia Az embernek ahhoz, hogy boldog legyen, két dolgot kell tennie: először hinnie kell, hogy van az életnek értelme, másodszor meg kell ...
0 Comment

Leave a Comment