Blog

anna1

TCA – N.I.C.E. Place Portugal

ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ

– KÖZELEBB AZ ERASMUS+ IFJÚSÁGI PROJEKTEKHEZ –

anna1

 

Nevem: Rozsnyay Anna

Az első külföldi Erasmus + TCA képzésemet Portugáliában, Evorában töltöttem.  A N.I.C.E. Place nevű tréning kurzus elsődlegesen az Erasmus + KA3-as programjára épült, a strukturált párbeszédre, de a nem formális tanulási módszerek segítségével a résztvevők sok új és fontos információt megtudhattak a KA1 és KA2-es tevékenységekről is. A trénerek egy új megközelítési módot, a LARP-ot; Life Action Role Play alkalmazták, így egész héten, szerepjátékon keresztül mutathattuk meg kreativitásunk, stratégiai gondolkodásunk, együttműködő képességünk. Célunk az volt, hogy képzeletbeli városunk, ’Erasmian City’ 2020-ra ’European Youth Capital’ legyen, egy olyan város, ahol minden fiatalnak joga és lehetősége van változást generálni, javaslatokat tenni, eljuttatni a megfelelő hatáskörrel rendelkező emberekhez, illetve érvényesíteni azokat.

A tervezési feladatoknál olyan kis csoportokra oszlottunk, mint ’Youth workers’, ’Youth Institution’, ’Local Structured Dialogue’ és ’Financial Sector’. Minden egyes csoportnak a saját prioritásait kellett szem előtt tartania, annak megfelelően kialakítania az akció tervet, de hamar világossá vált, hogy egymás munkáját is támogatnunk kell, hiszen minden tényező mindennel összefügg. Munkánkat olyan módszerek és technikák támogatták, mint a ’Business Model Canvas’, ’Corporate Social Responsibility’, ’Mind-mapping’, SMART és SWOT analízis. Továbbá számos prezentációt hallhattunk olyan ’European Youth Capital’-es projektekről, amik már folyamatban vannak. Ezek segítettek abban, milyen szempontokat, aktorokat kell figyelembe venni annak érdekében, hogy a város adta forrásokat, potenciálokat megfelelően használjuk.

A szakmai programokon túl lehetőségünk volt Evora nevezetességeit felfedezni, továbbá az interkulturális este, a szervezetek bemutatkozó programjai lehetőséget teremtettek arra is, hogy új partnerségek épülhessenek jövőbeni projektötletek kigondolásához és megvalósításához egyaránt.

info_1qn28ptq
ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ - KÖZELEBB AZ ERASMUS+ IFJÚSÁGI PROJEKTEKHEZ -   Nevem: Rozsnyay Anna Az első külföldi Erasmus + TCA képzésemet Portugáliában, Evorában töltöttem.  A N.I.C.E. Place nevű tréning kurzus elsődlegesen az Erasmus + KA3-as ...
0 Comment

Leave a Comment