Blog

Támop 1.4.1

Hátrányos helyzetű célcsoportok foglalkoztatásának támogatása a „Legjobb vagyok” Tehetségmentoráló Közhasznú Nonprofit Kft-nél

Társaságunk sikeres pályázatot nyújtott be a TÁMOP-1.4.1-12/1 kódszámú „Hátrányos helyzetű célcsoportok foglalkoztatásának támogatása a nonprofit szervezetek foglalkoztatási kapacitásának erősítésével” című az Új Széchenyi terv Társadalmi Megújulás Operatív Programon belüli pályázaton. Ezt a pályázatot az Európai Szociális Alap is támogatja társfinanszírozóként.

A pályázati felhívásban megfogalmazott cél: „A nonprofit szektorban történő munkahelyteremtés révén a jelenleginél jóval több főállású és részmunkaidős foglalkoztatott lehetne a szektorban. A civil szektorban biztosítható a munkáltatói háttér a fiatal álláskeresők, munkanélküliek számára. Az elhelyezkedés elősegítésével az álláskereső munkatapasztalatot szerez, ugyanakkor megerősödik a humánszolgáltató nonprofit szervezetek foglalkoztatási kapacitása, ami azt jelenti, hogy javulnak a feltételek a civil szervezetek közfeladatok ellátására való felkészülésében illetve az EU-s források megpályázására, ami maga után vonhatja a fiatal, regisztrált álláskereső alkalmazásával esetleges további foglalkoztatásának lehetőségét. A civil és nonprofit szervezetek foglalkoztatási szerepét növelni érdemes. Támogatásuk a szektor foglalkoztatási kapacitásainak kihasználását segíti elő.”

Kifejezetten támogatásra kerülnek a következő részterületek:

·          Fiatal munkanélküliek és pályakezdők munkatapasztalat szerzése

·          A civil és nonprofit szervezetek kapacitás bővítése, az általuk foglalkoztatottak létszámának növelése 

·          Az ország konvergencia régióiban erősödjenek a nonprofit, civil szervezetek, alakuljanak ki számottevő kapacitások e szférában.

 

Összesen 7 284 144 Ft támogatást nyertünk el a programunk megvalósítására, amelynek részeként két fiatal munkavállalót alkalmaztunk főállásban, és ennek időtartama 2014. február 1-től 2015. június 29-éig tart.

 Széchényi 2020 logója

{source}
<script>
(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(‘create’, ‘UA-32817247-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

</script>
{/source}

info_1qn28ptq
Hátrányos helyzetű célcsoportok foglalkoztatásának támogatása a „Legjobb vagyok” Tehetségmentoráló Közhasznú Nonprofit Kft-nél Társaságunk sikeres pályázatot nyújtott be a TÁMOP-1.4.1-12/1 kódszámú „Hátrányos helyzetű célcsoportok ...
0 Comment

Leave a Comment