Blog

A Precariosity projekt részt vevői

Precariosity

 A Precariosity projekt részt vevői

Precariosity projekt logója

 

Precariosity

Társaságunk partnerként vesz részt az Európai Unió Youth in Action programja által finanszírozott Precariosity projektben, aminek főszervezője a máltai VisMedNet Association.

Május 28. és 31. közt rendezte meg a fő koordinátor a projekt első találkozóját Predeal-ban, Romániában. A találkozó célja az együttműködés részleteinek ismertetése és megvitatása, valamint a résztvevő szervezetek és a projektet koordináló személyek összeismertetése.

Tisztázásra került a program fő témája, ami az ún. „precarious work”. Ez a kifejezés az üzleti angolból származik, ennek a kifejezésnek magyar környezetben még nem honosodott meg az általános használata. A definíciója szerint minden olyan munkaviszony ide sorolható, ami bizonytalansági tényezőt tartalmaz (például csak rövidebb időszakra vagy egy-egy projektre alkalmazza a megbízó a munkásait) valamint a munkavállaló számára előnytelen feltételeket hordoz. A világ számos területén okoz ez a jelenség problémát, főleg a fiatal generációknak.

A PrecarioSity projekt célja az, hogy nemzetközi együttműködés keretében, döntéshozókkal együttműködve, velük interjúkat készítve felmérjék az Európai Unió területén a probléma jelenlétét és megoldási törekvéseit. Ebben a folyamatban fontos cél a fiatalok bevonása, hiszen ők azok, akik leginkább érintettek a témakörben.

A Predeal-ban tartott találkozón tisztázásra kerültek az egyes részfeladatok, valamint az időrendi kérdések is. Mindemellett elkészültek az első promóciós anyagokhoz tartozó videofelvételek is, melyek vágás és utómunka után nyilvánosságra kerülnek majd. Ez folyamatban van, máig összesen két videoklip készült el.

A költségvetési és szerződési feltételek megbeszélésének idejére két részre osztották a résztvevőket. A fiatalokat – akik csak a megvalósításban vesznek aktívan részt – csapatépítési céllal egy közeli kalandparkba vitték el. Itt lehetőség nyílt egymás megismerésére és barátságok kötésére is, aktív keretek között.

A találkozó ideje alatt tisztázásra kerültek olyan technikai részletek is, mint az interjúk formai követelményei és az együttműködés fázisai.

Összegezve: jó alkalom nyílt a projektben részt vevő szervezetek megismerésére és az információcserére. Ezen kívül pontosabb információk birtokában jutottunk, ami megkönnyíti a további munkát.

A program honlapját ITT érheted el.

 

Nézd meg Galériánkat és Videóinkat is!

 

{source}

<link rel=”stylesheet” type=”text/css” href=”zold_link.css”>
<script>
(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(‘create’, ‘UA-32817247-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

</script>
{/source}

info_1qn28ptq
    Precariosity Társaságunk partnerként vesz részt az Európai Unió Youth in Action programja által finanszírozott Precariosity projektben, aminek főszervezője a máltai ...
0 Comment

Leave a Comment