Blog

Dr. Bozsár Gabriella

Dr. Bozsár Gabriella

Mérnök vagyok – szeretem a logikus gondolkodást, a rendszerben látást, az elemzést, két lábbal a földön állni. Projekt menedzser vagyok – egyszerre tudok távlatokban, és holnapi tennivalókban gondolkodni, álmodozni és behatáridőzni: vagyis célokat csinálni belőlük. Tervezni és lépésről lépésre megtenni, amit kell, problémát megoldani, eredményt elérni.

Dolgoztam „elit” helyen, ahová nehéz volt bejutni, amit mindenki irigyelt, és én untam magam. Váltottam, megérte: kiderült, egészen másra vagyok való! Megtanultam, hogy mindegy, mások szemében mi a klassz. Abban, amit csinálok, az én jóllétem a fontos.

Hálás vagyok érte, hogy sokáig dolgozhattam áramlatban – egy voltam a munkával, a csapattal, a célokkal. Megszenvedtem, amikor kineveztek vezetőnek, hamar rájöttem, vezetővé válni sok-sok tanulás és komoly belső küzdelem árán lehet. Harcoltam az általam hitt értékekért, néha sikerült magam mellé állítani másokat, néha elbuktam. Ez is kellett, megtanultam, nem mindig az a jó mindenkinek, amit én annak hiszek. Megtanultam azt is, csak akkor érzem jól magam, ha értékesnek hiszem, amiért dolgozunk, ha jó szándékkal, őszinteséggel, tenni akarással vagyok körülvéve. Sok idő telt el, amíg azt is megtanultam, a munka világa nem a teljes élet, rengeteg megismernivaló van azon kívül. Megismerni, átrostálni: beépíteni, szilárdítani, amit kell, és elhagyni, ami gúzsba köt. És bár fáj, akkor is változtatni. Utólag tudom, hogy ez volt a sokat emlegetett kiégés, életközépi krízis, mindegy, hogy hívjuk. Megtanultam: ez jó! Újra lehet születni belőle. Azt is megtanultam, áldozat nélkül nem megy. Estéket, hétvégéket áttanulni, új életet építeni, önmagamat meghaladni, korlátaimat átlépni, hiedelmeimet, amik korlátoznak, leépíteni.

Tréner vagyok. Együtt lenni, részt venni, teljes odaadással, aktivitással egy tréningcsoportban – igazán nekem való létállapot. Témáim, amiben otthon vagyok: önismeret, kommunikáció, konfliktuskezelés, pályakezdés-beilleszkedés, vezetővé válás, a projekt menedzsment emberi tényezői.

Coach vagyok. Együtt lenni egy klienssel, egy jót beszélgetni, csak rá figyelni, szívvel-lélekkel jelen lenni, érezni, ami a szavak mögött megbújik: ez is nagyon én vagyok. Lehet, hogy a munkával kapcsolatos problémákból indulunk, de hamar kiderül: a teljes ember ül itt velem. A helyzetek, ahol legjobban tudok támasz lenni: frissen kinevezett vezetők, női vezetők, projektvezetők, kiégés, pályamódosítás. Projekt coaching, vagyis kísérő a csapatnak és vezetőjének végig a projekt során.

Az asztrológia újabb ajándék nekem az élettől: tudomány és művészet is egyben, gyönyörű rendszer, önmagam és az emberek megismerésére szolgáló. Sok-sok nehéz élet, probléma, és mögötte sok-sok lehetőség, önmagunkban. Ezt kibontani, felismertetni az egyik legszebb hivatás: segít az ügyfélnek, és nekem, a coachnak, hogy értsük, mi miért van, és merre induljunk.

Amit felajánlhatok: személyiségem – vagyis én magam, figyelmem, tapasztalatom, és persze módszertani tudásom, amit  legalább annyira fontosnak tartok.

 

 

 

Gabriella 2011 óta aktív tagja a „Legjobb vagyok” Tehetségmentoráló Nonprofit Kft. önkéntese. Trénerként és coachként sokat dolgozik fiatalokkal, de szervezetfejlesztőként is tanácsokkal lát el minket, nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy az LV sikereket érjen el.

{source}
<script>
(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(‘create’, ‘UA-32817247-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

</script>
{/source}

info_1qn28ptq
Dr. Bozsár Gabriella Mérnök vagyok – szeretem a logikus gondolkodást, a rendszerben látást, az elemzést, két lábbal a földön állni. Projekt menedzser vagyok - ...
0 Comment

Leave a Comment