Blog

"Kötetlen beszélgetés a nők vezetői szerepvállalásáról" közönsége

Beszéljünk róla! – Nők egymás közt

"Kötetlen beszélgetés a nők vezetői szerepvállalásáról" közönsége

 

 

Beszéljünk róla! – Nők egymás közt

Vitaindító kerekasztal beszélgetés színhelyévé vált a BKIK épülete június 11.-én. Az Egyéni fejlesztők, Segítők és Tehetséggondozók Szakmai Osztálya tartott fórumot „Kötetlen beszélgetés a nők vezetői szerepvállalásáról.” címmel. Fő témaként a nőiség és vezetés összeegyeztethetősége és a nők vezetői szerepkörben tapasztalt problémái jelentek meg.

Az est moderátora, Szuhai Nóra, a szakmai osztály és a Legjobb Vagyok Tehetségmentoráló Közhasznú Nonprofit Kft. vezetője négy vezetői beosztásban dolgozó hölgyet hívott meg beszélgetőtársnak, akik élettapasztalataikat megosztva mutatták be a nők vezetésben megélt tapasztalatait. Vendégei voltak Faragó Ilona, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Szolgáltató Tagozatának elnöke, Radványi Judit, a Gyáli Kistérség Szociális és Családvédelmi Központ intézményvezetője, Schäffer Erika, a Klebelsberg Kuno Szakközépiskola igazgatóhelyettese, valamint Horváth Mária Anna, a Vectra-Line Kft. területi vezetője.

Bár a meghívás nem csak nőknek szólt, a megjelentek mégis kizárólag a gyengébbik nemet képviselték. Kifejezetten pozitívnak tekinthető, hogy mind a fiatalabbak, mind a tapasztaltabb korosztály tagjai szép számmal megjelentek. A nagy érdeklődés ellenére a rendezvény megtartotta családias, kötetlen hangulatát a komoly és vidám témák egyaránt előkerültek az eszmecserében.

A házigazda rövid bevezetőjében elmondta, hogy nem csupán a téma felkapottsága és divatossága miatt hozta létre ezt az eseményt, hanem személyes tapasztalatai is arra sarkallták, hogy az észlelt problémákat egymással megosztva új perspektívák is kialakulhatnak a női vezetők megítélésében.

A meghívott vendégek több területet is megemlítettek, ahol általában nehézségekbe ütközik érdekeik és véleményük érvényesítése. Legnagyobb problémaként élik meg a kommunikációs nehézségeket. Többen is felhívták a figyelmet olyan jelenségekre, hogy az alá-fölérendelt, de még az egyenlő beosztású férfiakkal is bonyolult feladat a közös hangnem megtalálása. Ennek egyik aspektusa, hogy gyakran nem tudatosan, de vizsgáztatják a nőket, valamint nagyobb elvárásokkal rendelkeznek velük szemben, mint az azonos helyzetben lévő férfiakkal szemben. Abban minden részt vevő egyet értett, hogy ezt a helyzetet szakértelemmel és hitelességgel fel lehet oldani.

Szó esett még magánéleti területekről is, úgymint a párkapcsolatok és gyerekvállalás, valamint az ezeket összefogó prioritások fontosságáról is. A jelen lévő fiataloknak nagy tanulsággal szolgált az érettebb hölgyek élményeinek megismerése, hiszen az általuk bejárt utak jelzőfénnyel szolgálhatnak saját ösvényeik megtalálásához. 

 

Összességében a vitaest pozitívan zárult, jó hangulatú beszélgetés közben jutott lehetőség arra is, hogy elgondolkodjon mindenki a saját életén és környezetén. A visszajelzések arra ösztönzik a szervezőket, hogy legyen folytatása a kerekasztal beszélgetésnek. A következő alkalomra ősszel kerül sor, „Miért nőiesedik el a tanácsadó szakma?” témában.

 

{source}
<script>
(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(‘create’, ‘UA-32817247-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

</script>
{/source} 

info_1qn28ptq
    Beszéljünk róla! – Nők egymás közt Vitaindító kerekasztal beszélgetés színhelyévé vált a BKIK épülete június 11.-én. Az Egyéni fejlesztők, Segítők és ...
0 Comment

Leave a Comment