A NŐI SORS KÉRDÉSEI AZ Y GENERÁCIÓBAN

"A női sors kérdései az y generációban" című tréning logója

BESZÁMOLÓ A TRÉNINGRŐL

Budapest, 2014 május 3-10

A 7 napos szeminárium alatt a résztvevőknek lehetőségük nyílik mélyebben megismerni az Y-(18-35 éves fiatalok) generáció gondolkodását, problémáit, azokat a mechanizmusokat, mintákat, valamint a háttérben meghúzódó ok-okozati összefüggéseket, melyek a nemzedék egyedi sajátosságait meghatározzák. Viszonyukat a nőiséghez, családhoz, saját magukhoz, a férfiakhoz, az anyasághoz, karrierhez, a többi generációhoz, a saját életcélokhoz, lehetőségeikhez.

A tematika a társadalmi környezet azon elemeire épül, amelyek nagymértékben meghatározzák az Y-osok mindennapjait, gondolatait, körülményeit. A széles társadalmi, vagyis a makro-környezeti hatásoktól egészen az egyéni viselkedésmintákig végigkövetjük a generációt, játékos, izgalmakkal fűszerezett, kreatív feladatok, programok segítségével.

A projekt során így lehetőség nyílik az egyéni, a kulturális és szociális kompetenciák fejlesztésére a férfiak és nők számára egyaránt. Lehetőség nyílik a generációk közti párbeszéd kialakítására, valamint a generáción belüli férfi-női szerepek, hatások, feszültségek és megoldások feltérképezése. A program meghirdetésekor külön felkértük a partnerszervezeteket, hogy a programon a nemek egyenlőségét mindenki biztosítsa. Az egy szervezetből érkezők számát 2-2 főben jelöltük meg.

"A női sors kérdései az Y generációban" című tréning résztvevői

RÉSZTVEVŐK

  • WORK IN PROGRESS- OLASZORSZÁG
  • RICDOG- GRÚZIA
  • ARMENIAN PROGRESSIVE YOUTH NGO- ÖRMÉNYORSZÁG
  • COLEGIUL NATIONAL “RADU GRECENAU”- ROMÁNIA
  • WIĘCEJ NIŻ SPORT- LENGYELORSZÁG
  • AZERBAIJAN TAFAKKUR YOUTH ASSOCIATION- AZERBAJDZSÁN
  • DONETSK YOUTH DEBATE CENTRE- UKRAJNA

 

RICDOG

Betekintés

Nézd meg a galériánkat is!